Dette lurer håndverkere på

"Slik kan du etterisolere mur- og betongvegger" Dette er den best besøkte fagartikkelen på Lavenergiprogrammets nettsider for håndverkere som skal etterisolere og rehabilitere boliger.


To håndverkere som isolerer et tak
Mange 60-, 70- og 80-tallshus har etter hvert behov for omfattende vedlikehold slik som å bytte ytterkledning eller tak. Lavenergiprogrammets nettsider for smart oppussing er beregnet på håndverkere som skal i gang med å utføre vedlikehold på boliger. Foto: RenZero

Rundt 700 000 boliger ble bygget på 60- 70 og 80- tallet. Mange av disse har etter hvert behov for omfattende vedlikehold slik som å drenere og etterisolere grunnmuren, bytte ytterkledning eller tak. Lavenergiprogrammets nettsider for smart oppussing er beregnet på håndverkere som skal i gang med å utføre vedlikehold på boliger.

GÅ TIL: Smart oppussing av småhus

– Nettsidene er godt besøkt og vi får stadig tilbakemelding fra flere håndverkere på at de synes det er greit å ha noe å slå opp i og vise til kundene sine når de er på befaring på et hus som skal pusses opp, forteller nettredaktør i Lavenergiprogrammet, Solveig Irgens.

– Nettsidene får også besøk fra huseiere som skal i gang med oppgradering av sin bolig. De er ofte på jakt etter artikler de kan bruke til å be om tilbud fra en håndverker, fortsetter hun.

Håndverkere trenger mer kunnskap om energi i bygg

Lavenergiprogrammet gjennomfører jevnlig spørreundersøkelser blant både håndverkere, arkitekter, ingeniører og lærere i bygg- og anleggsteknikk. Disse viser at mange er usikre på temaer knyttet til å energieffektivisere bygg.
– Mange håndverkere har jo ikke hatt om energieffektivisering da de gikk på skolen, så det er nok noe av forklaringen, mener Irgens.

TOPP 10: Dette leser håndverkerne om

De siste seks månedene er dette de sakene som er mest besøkt på Lavenergiprogrammets nettsider:

  1. Slik kan du etterisolere mur- og betongvegger
  2. Nye energikrav i byggteknisk forskrift (TEK 10, revidert i 2016)
  3. Smart oppussing – etterisolering av tak
  4. Hva er et passivhus?
  5. Tette hus, det er farli´det!
  6. Smart oppussing – tilbygg og påbygg
  7. Lavenergiprogrammets tester og quiz
  8. Prosjektering av passivhus – fagartikler om byggeteknikk, inneklima, energiberegninger og ventilasjon
  9. Lavenergiprogrammets kurs- og aktivitetskalender
  10. Slik unngår du luftlekkasjer

 


Oppdatert 06.07.2016 10:27