Følg byggingen av et passivhus

I Melhus kommune i Sør-Trøndelag bygger Gauldal-bygg Norgeshus trøndelags første frittstående enebolig etter passivhusstandarden. Eneboligen vil fungere som et demonstrasjonsprosjekt og læringsarena for hele Norgeshus-kjeden. På Husbankens hjemmesider kan du følge byggeprosessen med bilder og video.


Fakta om prosjektet: 

Norgeshus Gauldal-bygg ønsker å bygge et hus som har tynne vegger til et passivhus å være, men minimalisere luftlekkasjene og ene. I veggene skal Norgeshus Gauldal-bygg benytte seg av Moelven ISO-3 stendere på 220 mm, sammen med 70 mm innvendig utforing. ISO 3-stenderne har en gjennomgående kjerne med isolasjonsskum (polyuretan) som eliminerer er i eneboligen. Mellom ISO-3 stenderne legges 290 mm isolasjon med ekstrem 33-kvalitet, med  på 0,11. Vinduene i eneboligen har en  på 0,72. For å tilfredsstille kravet til passivhusstandarden om at 50 prosent av behovet til oppvarming av vann skal være ny fornybar energi vil Norgeshus Gauldal-bygg innstallere solfangere. Oppvarmingsbehovet dekkes av ei luft til vann-varmepumpe som sørger for vannbåren varme i eneboligen.

Norgeshus Gauldal-bygg har kommet frem til en rekke gode løsninger for hvordan man skal sikre optimal tetthet og god varmeisolasjon i bygget, som Husbanken vil presentere underveis i byggeprosessen. Siden vil derfor bli oppdatert med nye bilder og videoer.

Her kan du lese mer om passivhusene  fra Norgeshus


Oppdatert 23.06.2015 14:59