Kurs i dag, prosjekt i morgen

Arkitekt Svein Skylstad sendte like godt alle medarbeiderne sine på kurset i prosjektering av passivhus i Trondheim. Dagen derpå skulle gjengen til Volda å delta på et oppstartsmøte i det som kan bli et passivhusprosjekt.


Arne Furulund, Geir Lund, Elisabeth Lilleby og Carla Carvalho.
Hele arkitektkontoret på kurs i prosjektering av passivhus i Trondheim: Arne Furulund, Geir Lund, Elisabeth Lilleby og Carla Carvalho i Arkitekt Svein Skylstad. Sjefen sjøl har deltatt på kurs tidligere. Foto: Lavenergiprogrammet

– Medarbeiderne våre hadde lært mye på kurs og hadde fått masse ny inspirasjon. Det passer bra nå som vi skal i gang med forberedelsene til Nye Øyra Skule i Volda, forteller Svein Skylstad.

Kommunestyret i Volda har vedtatt at bygget skal spare energi, men har ikke bestemt seg for å om skolen skal bygges etter passivhusstandarden. – Vi utreder saken nå og ser blant annet på merkostnader og regner på hvor mye energi kommunen kan spare over tid, forteller Skylstad. I dette prosjektet samarbeider de med tidligere kolleger i Kvadrat arkitekter i Oslo og Norconsult i Ålesund.

Ønsker å sette teori ut i praksis
Svein Skylstad har lenge vært interessert i lavenergibygg og har deltatt på flere kurs.
–   Ja, nå er det på tide å sette teorien ut i praksis, ler han.

Arkitekttkontoret han leder  opererer hovedsakelig i Sør Trøndelag og Møre og Romsdal og har spesialisert seg på skolebygg.

–  Vi kommer til å delta i flere konkurranser framover hvor det er snakk om passivhusnivå, forteller Skylstad.

Blant annet deltar de i konkurransen om totalentreprisen for Ellingsøyhallen i Ålesund sammen med entreprenørselskapet HENT.

Fortsatt mulig å melde seg på kurs i prosjektering av passivhus
Kurset i prosjektering av passivhus  i Trondheim var det første i rekken av 12 kurs som Lavenergiprogrammet arrangerer over hele landet i samarbeid med NAL, NITO, Tekna og EBA våren og høsten 2013.

Det er fortsatt mulig å melde seg på kurs i:

 

Kristiansand 28.- 29. mai
Skien              3. – 4. juni
Fredrikstad   10. – 11. juni
Tromsø          3. – 4. september
Ålesund         10.- 11. september
Bodø               17.- 18. september
Haugesund    24.- 25. september


Oppdatert 25.06.2015 10:42