Kurs i energieffektivisering av boliger

Enova og Lavenergiprogrammet har i år arrangert kurset "Energieffektivisering av boliger" for tømrere og byggmestre flere steder i landet. Nå er kursmateriellet tilgjengelig kostnadsfritt for aktører som ønsker å gjennomføre kurset selv.


Håndverker. FOTO: Torbjørn Tandberg
Kurset i energieffektivisering gjør dine medarbeidere til bedre rådgivere og skaffer håndverkere flere oppdrag. Foto: Torbjørn Tandberg

Enova og Lavenergiprogrammet har i år arrangert kurset “Energieffektivisering av boliger” for tømrere og byggmestre flere steder i landet. Nå er kursmateriellet tilgjengelig kostnadsfritt for aktører som ønsker å gjennomføre kurset selv.

På disse kursene lærer deltagerne om:

  • Hvilke tiltak som sparer mest energi
  • Hvordan du unngår luftlekkasjer
  • Hva energimerket er og hvordan du energimerker boliger
  • Hva som skal til for å unngå fuktproblemer
  • Riktig ventilasjon når du etterisolerer boliger
  • Hvordan boligeiere kan få Enova-støtte

Slik går du fram:

Kursmateriellet kan lastes ned til gjennomsyn her. For å sikre at kurset holder høy kvalitet, må de som skal arrangere kurs for egne medlemmer, ansatte eller kunder skrive under på en avtale med Enova og Lavenergiprogrammet.

Vi ber om en kort søknad som svarer på kriteriene i avtalen. Søknaden merkes “Energirådgiver” og sendes til svarer@enova.no med kopi til post@enova.no.

Hva får deltagerne igjen for kurset?

Gjennomført kurs og bestått oppgave kvalifiserer til oppføring i Enovas energirådgiverregister for de som tilfredsstiller gitte kriterier. Dette registeret brukes av boligeiere som ønsker å benytte seg av Enovas tilbud om støtte til energirådgiving.
Enovas tilbud innebærer at boligeiere kan få støtte på inntil 5.000 kroner for å bruke en energirådgiver i forkant av en oppgradering.

Oppdatert 25.06.2015 09:38