Kunnskap er også verktøy

Byggmester Andreas Mosevoll fra Valestrandsfossen er den første vinneren i Lavenergiprogrammet og Mesterbrevs konkurranse om smart oppussing.


Byggmester Andreas Mosevoll i Valestrandsfossen på Osterøy utenfor Bergen er ukas vinner i Lavenergiprogrammet og Mesterbrevs konkurranse i smart oppussing.

Er du håndverker? Delta i konkurransen og vær med i trekningen av kvalitetsverktøy fra Motek du også.

En hytteeier som ønsker seg større vinduer for å få bedre utsikt mot havet. En huseier som må reparere taket etter en storm. Eller en eier av et hus fra før glassullen ble oppfunnet.  Byggmester Andreas Mosevoll på Osterøy utenfor Bergen har en svært variert kundegruppe og mange ulike oppdrag.

– Det er morsomste er å jobbe for de kundene som har lest seg opp på byggtekniske løsninger og produkter på forhånd. Da har de oversikt over alt som hører med til en jobb, og vi trenger ikke å diskutere de små detaljene, men kan heller tenke langt fram sammen, sier Mosevoll.

Komfort er et viktig argument for å etterisolere

 

Mosevoll ser en helt klar forskjell på de eldre og de yngre kundene. De eldre kundene er oppdratt til å spare og har et helt annet forhold til komfort enn de yngre.

–       De eldre synes ofte det er mer enn godt nok å skifte ut bare deler av kledningen og er vant til at det trekker i huset. De yngre ser at bedre komfort er et godt argument for å både  å etterisolere og skifte ut vindtettingen når de først må bytte kledningen på huset, sier Mosevoll.

Hjelper å vise huseieren hvordan det ser ut

 

Mosevoll opplever at det kan være vanskelig å få huseieren til å forstå de faglige rådene han kommer med. Da slår han ofte opp på nettsidene til ulike produsenter.

– Produsenter som Glava har mange fine illustrasjoner og modeller som viser sammenhengen mellom tiltak. Det gir meg litt drahjelp overfor huseierne, sier Mosevoll.

Bilde av verktøy avstandsmåler fra Hilty
Vi trekker én vinner hver uke. Denne uka vant Byggmester Andreas Mosevoll denne avstandsmåleren fra Motek i Lavenergiprogrammet og Mesterbrevs konkurranse om smart oppussing.

Vant verktøy – fikk kunnskap om smart oppussing

 

Byggmester Andreas Mosevoll er den første vinneren i  Lavenergiprogrammet og Mesterbrevs konkurranse om smart oppussing.

I forbindelse med konkurransen ble Mosevoll oppmerksom på Lavenergiprogrammets nye nettløsning for smart oppussing. Der kan han og andre håndverkere slå opp typiske vedlikeholdsoppgaver og finne energiløsninger som er smarte å gjøre samtidig.

– Det blir litt for liten tid til faglig oppdatering når man driver for seg selv. Så nettsider med enkle forklaringer og gode illustrasjoner er bra å ty til, både for meg og for huseieren, avslutter han.

 

Er du håndverker? Delta i konkurransen og vær med i trekningen av kvalitetsverktøy fra Motek du også.

 


Oppdatert 10.05.2016 13:22