Obos følger opp med nye passivhus

I Stenbråtlia på Mortensrud i Oslo planlegger Obos bygging av et borettslag bestående av 33 rekkehus med passivhusstandard. Dermed satser boligbyggeren på nok et passivhusprosjekt like i nærheten av de 17 eneboligene som snart står ferdig.


Passivboliger på Mortensrud i Oslo
På Stenbråtlia på Mortensrud i Oslo er 33 passivhusboliger under planlegging. Skisse: Obos Nye Hjem

På Mortensrud i Oslo blir det snart et eget passivhusmiljø om Obos får det som de vil. Etter å ha hatt suksess med salget av de første 17 eneboligene i området, er de nå godt i gang med planlegging av et nytt prosjekt.

Det nye prosjektet vil bestå av vertikaldelte boliger over tre etasjer med en størrelse på ca 135 kvadratmeter. Det blir fra en til fem boliger per rekke – alle med solfanger integrert i takflaten.

I tillegg får boligene følgende kvaliteter:
•Takterrasse og balkong
•Vestvendt
•Barnevennlig
•Garasje/carport i felles anlegg

Pris for passivhus

Håndverksbygg i Oslo blei forrige uke tildelt Boligprodusentenes Nyskapingspris. Dermed har firmaet to gang i år fått pris for artbeidet med passivhusene til Obos på Mortensrud. I mars ble firmaet tildelt Mesterhus´ miljøpris.

Håndverksbygg AS som ledes av Erling Askautrud, er i gang med å bygge 17 eneboliger som passivhus for OBOS.
– Jeg er oppriktig overrasket, og glad for å få prisen. Dette er en jobb som gutta våre skal klare, sa Erling Askautrud til salen da han takket for prisen.
Han mener det er en utfordring å bygge et prosjekt som er omfattet med så stor interesse som Mortensrud jo er. Befaringer må nå legges utenom arbeidstid for at de ansatte ikke skal bli heftet for mye.

Det er imidlertid uaktuelt for  Askautruds firma å by på neste Obos-prosjekt i samme område. Til det er fimaet for lite. Håndverksbygg har omkring 20 ansatte, og har delt oppdraget for Obos på Mortensrud med et annet Mesterhusmedlem.


Oppdatert 23.06.2015 13:42