Rekordstor deltagelse på frokostmøte om nye energikrav

Fra 1.januar 2017 må alle nye byggesaker følge de nye energikravene i byggteknisk forskrift (TEK 10). De samme energikravene er foreslått videreført i TEK 17. Rekordmange arkitekter, rådgivere og entreprenører møtte opp da Lavenergiprogrammet arrangerte frokostmøter i Oslo, Bergen, Trondheim, Drammen, Stavanger og Tromsø. Her kan du se foredragene på video, laste ned foredragene og få tilgang til fagstoff.


Knut Helge Sandli DIBK
Knut Helge Sandli i Direktoratet for byggkvalitet presenterte de nye energikravene i byggteknisk forskrift på Lavenergiprogrammets frokostmøte.

Dette er energikravene i byggteknisk forskrift (TEK 10)

Knut Helge Sandli er senioringeniør i Direktoratet for byggkvalitet. Han jobber til daglig med utvikling av det bygningstekniske regelverket, og spesielt innen områdene energi og inneklima. Han har vært sentral i utarbeidelsen de nye energikravene fra 1. januar 2016. I dette foredraget går han gjennom hvilke krav som gjelder til energieffektivitet og energiforsyning i bygg.

 

Les fagartikler om samme tema her:

Knut Helge Sandli, DIBK: Dette er de nye energikravene i TEK 10

Slik når du kravene for ulike typer bygg 

Ferry Smits er seniorrådgiver innenfor bygningsfysikk og energi i Rambøll. Han har også bakgrunn som rådgiver for teknikk og miljø i Link Arkitektur. Smits er utdannet M.Sc. fra Nederland innenfor bygningsteknologi og husbyggingsteknikk. I dette foredraget går han gjennom eksempler på bygg og hvilke utfordringer de nye energikravene kan gi for enkelte bygningsdeler og bygningskategorier.

 

Les fagartikler om byggene Ferry Smits bruker som eksempler her:

Ferry Smits, Rambøll: Hvordan prosjektere bygg slik at de når de nye energikravene

Enkle og effektive løsninger for energiforsyning

Sylvia Helene Skar er energi- og miljørådgiver i Norconsult. Der jobber hun med energiforsyning, lønnsomhetsanalyser, klimagassregnskap og inneklima. I tillegg har hun erfaring fra å jobbe med energistrategier for områder og utvikling av grønne byer. Skar er er utdannet sivilingeniør i VVS fra NTH.

Les fagartikler om energiforsyning her:

Sylvia Skar, Norconsult: Løsninger for energiforsyning i nye bygg

Fagartikler om prosjektering av energieffektive bygg

Lavenergiprogrammet har utarbeidet en serie fagartikler om prosjektering av energieffektive bygg. Artiklene er beregnet på rådgivende ingeniører og arkitekter som skal prosjektere bygg etter de nye energikravene i TEK 10 eller etter standardene for passivhus (NS 3700 og NS 3701)

Gå til nettsidene for prosjektering av energieffektive bygg

 

Fagartikler om hvordan oppfylle de nye energikravene i byggteknisk forskrift (TEK 10)

På Lavenergiprogrammets nettsider finner du også en serie fagartikler om de nye energikravene i TEK 10 og hva de betyr i praksis.

Gå til nettsidene for nye energikrav i TEK 10

 


Oppdatert 15.03.2017 12:24