Samarbeider om smartere oppussing

Hvert år pusser nordmenn opp for milliarder av kroner. Nå går Mesterbrev og Lavenergiprogrammet sammen om å gjøre denne oppussingen smartere – både for huseieren, håndverkeren og miljøet.


Guro Hauge i Lavenergiprogrammet og Roger Nyborg i Mesterbrevnemda
– Mesterbrev setter fagkunnskap og kvalitet høyt. Derfor er vi svært glade for å ha dem med oss på laget , sier Guro Hauge i Lavenergiprogrammet. Til høyre informasjonsansvarlig i Mesterbrevnemda, Roger Nyborg.

2. mai starter kampanjen ”Smart oppussing – kunnskap er verktøy” i fagpressen, i sosiale medier og på Lavenergiprogrammets og Mesterbrevs nettsider. Ved å svare på tre enkle spørsmål, kan håndverkere vinne kvalitetsverktøy fra Motek. Vi trekker en vinner hver uke fram til og med 10. juni.

 

Gi råd om energi når huseieren skal pusse opp

Mange av oss bruker en lokal byggmester til å gjøre jobben for oss når vi vil pusse opp boligen. Men de færreste av oss tar kontakt med en håndverker fordi vi ønsker å spare energi. Vi ringer fordi taket lekker, eller fordi vi ønsker å bygge på huset for å få et ekstra soverom.
– Å gi råd om energi når huseieren likevel skal pusse opp er et eksempel på at gode råd ikke er dyre, men heller billigere for huseieren, mener daglig leder i Lavenergiprogrammet, Guro Hauge.

– På nettsidene for smart oppussing viser vi regnestykker for hvor mye penger huseieren sparer  på å gjøre ENØK-tiltak samtidig med vanlig vedlikehold. I tillegg får han bedre komfort og sparer energi. Byggmesteren på sin side gjør hvert oppdrag litt større, kan tjene mer på påslag og får flere fornøyde kunder, sier Hauge.

Har du fått i oppdrag å bytte taktekking på et hus? Da kan det lønne seg for huseieren å etterisolere samtidig. Dét forstod håndverker Lofthus først etter at han hadde vært en tur på bilverkstedet. For hvorfor sa ikke bilmekanikeren noe om at det var noe mer som burde fikses når bilen først var inne?

Nettsider for smart oppussing

 

På Lavenergiprogrammets nettsider finner du alle rådene om smart oppussing samlet på ett sted og sortert etter vanlige oppdrag håndverkere blir bedt om å løse for huseiere.

– Vi har laget nettsidene for smart oppussing slik at håndverkere enkelt kan finne gode råd de kan gi huseiere når de er på befaring eller skal levere tilbud.

Klikk her og få råd om energiløsninger som er smarte å gjøre samtidig med vanlig vedlikehold

 

Ønsker du å samarbeide med Lavenergiprogrammet om opplæring i smart oppussing?

 

Lavenergiprogrammet utvikler ulike typer læremidler i samarbeid med fageksperter, bransjeorganisasjoner og pedagoger.  Organisasjoner, bedrifter og undervisningsinstitusjoner kan fritt bruke dette i opplæring av egne medarbeidere, kunder eller elever/studenter.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om hvordan du kan bruke materiellet vårt

 


Oppdatert 17.08.2017 13:59