Nye energikrav – frokostmøte for arkitekter og rådgivere

Høsten 2016 og våren 2017 arrangerte Lavenergiprogrammet frokostmøter for arkitekter og rådgivere om de nye energikravene i TEK 10 i Oslo, Trondheim, Bergen, Drammen, Stavanger og Tromsø. Her kan du se videopptak av foredragene, laste ned presentasjonene i PDF-format og lese fagartikler om de ulike temaene.


Knut Helge Sandli DIBK
Knut Helge Sandli i Direktoratet for byggkvalitet var én av tre foredragsholdere på Lavenergiprogrammets frokostmøte om de nye energikravene høsten 2016 og våren 2017. Foto: Ronny Boysen.

Dette er energikravene i byggteknisk forskrift (TEK 10)

Knut Helge Sandli er senioringeniør i Direktoratet for byggkvalitet. Han jobber til daglig med utvikling av det bygningstekniske regelverket, og spesielt innen områdene energi og inneklima. Han har vært sentral i utarbeidelsen de nye energikravene fra 1. januar 2016. I dette foredraget går han gjennom hvilke krav som gjelder til energieffektivitet og energiforsyning i bygg.

Les fagartikler om samme tema her:

Foredrag under Lavenergiprogrammets frokostmøte om nye energikrav i byggteknisk forskrift 20. oktober 2016. Knut Helge Sandli er senioringeniør i Direktoratet for byggkvalitet. Han jobber til daglig med utvikling av det bygningstekniske regelverket, og spesielt innen områdene energi og inneklima. Han har vært sentral i utarbeidelsen de nye energikravene fra 1. januar 2016.

Slik når du kravene for ulike typer bygg 

Ferry Smits er seniorrådgiver innenfor bygningsfysikk og energi i Rambøll. Han har også bakgrunn som rådgiver for teknikk og miljø i Link Arkitektur. Smits er utdannet M.Sc. fra Nederland innenfor bygningsteknologi og husbyggingsteknikk. I dette foredraget går han gjennom eksempler på bygg og hvilke utfordringer de nye energikravene kan gi for enkelte bygningsdeler og bygningskategorier.

Les fagartikler om byggene Ferry Smits bruker som eksempler her:

Foredrag på Lavenergiprogrammets frokostmøte om nye energikrav i byggteknisk forskrift. Ferry Smits er seniorrådgiver innenfor bygningsfysikk og energi i Rambøll. Han har også bakgrunn som rådgiver for teknikk og miljø i Link Arkitektur. Smits er utdannet M.Sc. fra Nederland innenfor bygningsteknologi og husbyggingsteknikk.

Enkle og effektive løsninger for energiforsyning

Sylvia Helene Skar er energi- og miljørådgiver i Norconsult. Der jobber hun med energiforsyning, lønnsomhetsanalyser, klimagassregnskap og inneklima. I tillegg har hun erfaring fra å jobbe med energistrategier for områder og utvikling av grønne byer. Skar er er utdannet sivilingeniør i VVS fra NTH.

Les fagartikler om energiforsyning her:

Foredrag på Lavenergiprogrammets frokostmøte om nye energikrav i byggteknisk forskrift. Sylvia Helene Skar er energi- og miljørådgiver i Norconsult. Der jobber hun med energiforsyning, lønnsomhetsanalyser, klimagassregnskap og inneklima. I tillegg har hun erfaring fra å jobbe med energistrategier for områder og utvikling av grønne byer. Skar er er utdannet sivilingeniør i VVS fra NTH.


Oppdatert 23.05.2017 13:38