Presentasjoner fra fagtreff om TEK17, avfall og inneklima

Høsten 2017 arrangerer Lavenergiprogrammet over 40 fagtreff for håndverkere over hele landet. Her kan du laste ned og bla igjennom presentasjonene.


Hva er nytt i TEK17?

Den 1. juli 2017 i år kom ny byggteknisk forskrift, TEK17. På fagtreffene nå i høst gjennomgår vi kort de viktigste endringene for deg som er byggmester eller tømrer.

 

På nettsidene til Direktoratet for byggkvalitet finner du alltid oppdatert informasjon om gjeldende byggteknisk forskrift:

 

Last ned presentasjon om endringene i TEK17 her:

Energikravene i TEK17

1. januar 2016 kom det nye energikrav i byggteknisk forskrift (TEK 10). Overgangsordningen varte til 1. januar 2017. I den nye forskriften (TEK 17) er energikravene uendret. Lavenergiprogrammet gir deg oversikt over hva energikravene innebærer for deg som håndverker.

 

Håndtering av avfall på små byggeplasser

På fagtreffet får du nyttige råd og tips om hvordan du kan sortere avfallet på byggeplass, oversikt over hvor du finner farlig avfall og hvordan du skal håndtere farlig avfall.

På fagtreffet gir vi deg oversikt over hvilket regelverk som gjelder for avfall på byggeplass, praktiske løsninger for hvordan du kan sortere avfallet og hvor du finner farlig avfall og hva du skal  gjøre med det.

Det kan fort bli mye avfall på byggeplass. God sortering gir bedre orden, sikre framdrift i byggeprosjektet og kan hindre fallulykker fordi det blir færre ting å snuble i. Har du gode løsninger for sortering koster det deg mindre å levere avfallet på mottaket. Og sist, men ikke minst, gir det deg bedre oversikt over hvor du har farlig avfall. Dét sikrer deg og dine ansatte mot å bli utsatt for giftige stoffer og hindrer at miljøskadelige stoffer kommer på avveie.

Sjekk hva du bør vite om farlig avfall her

 

Last ned presentasjon om håndtering av avfall

Slik får du godt inneklima i småhus etter rehabilitering

illustrasjon av ventilasjon som gir godt inneklima
Ventilasjon skal bidra til godt inneklima. Illustrasjon: Lavenergiprogrammet

Etter oppussing, spesielt ved etterisolering, må du sørge for god ventilasjon for å unngå dårlig inneklima og fuktskader. I denne delen går vi igjennom hvordan og hva du bør snakke med boligeieren om. Vi går også igjennom løsninger du kan foreslå for huseieren. Stikkord: balansert ventilasjon med sentralt aggregat, rørbasert ventilasjon, desentralisert ventilasjon og avtrekksvarmepumpe.

Last ned presentasjon om ettermontering av ventilasjon i småhus

Byggmester Hugo Steinskog som driver firmaet Steinskog bygg i Oslo er klar til å ta andeler i markedet for ettermontering av ventilasjon i boliger. Her er han i gang med å montere en desentralisert løsning uten rør og kanaler. Foto: Hilde Kari Nylund

Contact Form Generator

Oppdatert 23.11.2017 15:32