Slik kan du etterisolere etasjeskillere mot uoppvarmet rom

Skrevet av:

Publisert

Etasjeskiller er en viktig del av bygningskonstruksjonen, men deres isolasjonsevne kan være lav, noe som fører til at varme går tapt. Derfor kan det være lønnsomt å etterisolere etasjeskiller for å forbedre bygningskomforten og redusere energikostnadene. Les videre for å lære om fordeler og ulemper med ulike etterisoleringsteknikker, samt tips for å få best mulig resultat.

Etterisolering på undersiden

Etterisolering på undersiden av etasjeskiller har flere fordeler, inkludert at du bryter de fleste kuldebroer og luftlekkasjer, og at eksisterende konstruksjon blir liggende på varm side av isolasjonen. Dette gir mindre risiko for fuktskader og krever mindre omfattende undersøkelser av eksisterende konstruksjon.

Men det er også noen ulemper med etterisolering på undersiden, for eksempel at du stjeler romhøyde i rommet, og at temperaturen i rommene under vil senkes. Derfor bør du følge noen tips når du etterisolerer etasjeskiller på undersiden:

  1. Sørg for tilstrekkelig ventilasjon i kjelleren
  2. Bruk ubrennbar isolasjon
  3. Unngå å legge treverk direkte mot eksisterende betongkonstruksjon

Etterisolering innvendig på oversiden

Etterisolering innvendig på oversiden av etasjeskiller har fordeler som at du unngår å stjele romhøyde i kjelleren, trenger ikke å bruke stilla, og kan kombinere jobben med å skifte gulv.

Men innvendig isolering har også enkelte ulemper, for eksempel at den ikke bryter kuldebroer og luftlekkasjer, og at temperaturen i kjelleren og eksisterende konstruksjon vil senkes.

    Uansett hvilken teknikk du velger, er det viktig å sørge for at etterisoleringen blir gjort korrekt for å oppnå best mulig resultat. Ta kontakt med en ekspert om du er usikker på hva som er best for din bygning.

    For å etterisolere etasjeskiller må du velge mellom å gjøre det på undersiden eller innvendig på oversiden. Hver teknikk har sine fordeler og ulemper, og det er viktig å sørge for tilstrekkelig ventilasjon, bruke ubrennbar isolasjon, og unngå å legge treverk direkte mot eksisterende betongkonstruksjon. Kontakt en ekspert for å sikre at etterisoleringen blir gjort korrekt for best mulig resultat.